Egy nem éppen szobatudós emlékére: adás Sárközy Tamásról / az Ügyvéd Podcast 108. adása

A magyar gazdasági jog egyesszámú alakja, aki még Eörsi Gyulát is meggyőzte a gazdasági jogi szemlélet helyességéről. Jogászként egész oktatói karrierjét a közgazdasági felsőoktatásban töltötte. A Gt. kodifikátoraként munkájával megalapozta a rendszerváltást. Emellett a magyar jogi sinológia megalapítója is volt… Ezer feletti a publikációinak a száma. Az oktató, aki korát megelőzően standupolt a katedrán, és aki után már senki nem szívesen adott elő egy konferencián. De miért éppen a jégkorong? A legsokszínűbb magyar jogászprofesszorra, Sárközy Tamásra emlékeznek egykori munkatársai, Pázmándi Kinga és Verebics János.

Pázmándi Kinga

Gazdasági jogász, az ELTE Gazdaságtudományi Karának tanszékvezetője. A Magyar Jogász Egylet elnökségi tagja, a Kereskedelmi és Üzleti Jogi Szakosztályának elnöke. A Miskolci Egyetem Jogi Karán végzett, 2006-ban szerzett doktori fokozatot.

Verebics János

Gazdasági jogász, az ELTE jogi karán végzett, 2001-ben szerzett doktori fokozatot. A vállalati szférából érkezett az egyetem világába, jelenleg az ELTE Gazdaságtudományi Karának kommunikációs vezetője, a Menedzsment és Üzleti Jogi Tanszék egyetemi docense. Ezen kívül az anno nagy sikerű Bucó Szetti Tacsi grafikusa.