Holtomiglan – holtodiglan: avagy hogyan írjunk tökéletes végrendeletet? / az Ügyvéd Podcast 109. adása

Létezik egyáltalán tökéletes végrendelet, vagy az sem kis szakmai kihívás, ha érvényesre, hatályosra és műhiba-mentesre sikerül? Ha kiállja a végintézkedés a hagyatéki per próbáját is? Gyakorlatias nézőpontok a legfontosabb alakiságokon túl. Talán mégse inkább végrendelkezzünk, hanem kössünk inkább öröklési szerződést? Netán ajándékozzunk halál esetére? Mikor, mi a legjobb megoldás? Hogyan helyezhető biztonságba a vagyon mozaikcsaládok, vagy akár céges öröklés esetén? Az öröklési jog évtizedes művelőjével, ügyvédszakmai előadások rendszeresen felkért oktatójával, Sziklai Jánossal Gerhard-Kotroczó Ágnes beszélgetett.

HÁZIGAZDA

Gerhard-Kotroczó Ágnes

A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar végezett 2008-ban. 2016-ig köztisztviselő, azóta ügyvéd. Szakterülete: polgári- és közigazgatási peres ügyek, ingatlanjog, végrehajtási jog, hatósági ügyek.

VENDÉG

Sziklai János

1971-ben végzett az ELTE-n, 1973 óta ügyvéd. Tíz évig az ország egyik legnagyobb bankját képviselte polgári perekben, amelynek legnagyobb szegmense a devizahiteles perek vitele volt. Sok évig a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének tagja volt. A Budapesti Fesztivál Zenekar Egyesület elnöke, valamint a Budapesti Fesztivál Zenekar Alapítvány kuratóriumi tagja.