Segítség, válnak tőlem! / Ügyvéd Podcast 1. adás

Az adásban szó lesz a kiskorú gyermekek érdekeiről a válás során, mik az eldöntendő ügyek egy bontóperben és azon kívül, hogyan hatott a járványhelyzet a házasságokra és mi a teendő, ha külföldi házastárs, vagy külföldi közös lakóhely van a válásban.

HÁZIGAZDA

Gerő Tamás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomázott 2000-ben. Ügyvédjelölti gyakorlata után 2004-től ügyvéd a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként. 2016 óta az “Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért” Egyesület elnöke. Az Ügyvédakadémia és az Ügyvédiskola oktatója. 2011-ben a Magyar Ügyvédi Kamara „Az év Pro Bono ügyvédje” kitüntetettje.

VENDÉGEK

Bárándy Zsuzsa

1974-ben végzett az ELTE jogi karán, ezután fogalmazó a PKKB-n. 1976-tól bírósági titkár családjogi, vagyonjogi és büntetőjogi csoportokban. 1979-től bíró, valamint az ELTE Polgári jogi tanszékén külsős oktató. 1992-től másodfokú bíró a Fővárosi Bíróságon. 1996-tól ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Subasicz Éva

1990-ben az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezői, 1994-ben az ELTÉ-n jogi diplomát szerzett. 1997 óta ügyvéd. Családjogi, valamint gyermekjogi szakjogász és okleveles mediátor. Kiemelkedő ügyvédi tevékenységéért a Budapesti Ügyvédi Kamara Eötvös Károly díjjal jutalmazta. A Magyar Jogász Egylet Családjogi szakágának társelnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara delegáltjaként több, az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott családjogi tárgyú szakmai munkabizottságban vett és vesz részt.

Kölcsényi Soma

2002-ben diplomázott, 2008 óta ügyvéd. A Széchenyi Egyetem oktatója. Az International Academy of Family Lawyers kormányzótanácsának tagja. Az Európai Igazságügyi Hálózat ülésein a Magyar Ügyvédi Kamara delegált családjogi szakértője. Igazságügyi közvetítő, a Közép-Európai Mediációs Intézet alelnöke.

Kövessék az Ügyvéd Podcastot!

Weboldal: upcast.hu

Facebook

Spotify

Anchor

ApplePodcasts

Google Podcasts