Drónok, kutyák, klímák, közös tulajdonok − gyakorlati kérdések és válaszok a birtokvédelemben / az Ügyvéd Podcast 48. adása

Kajó Cecília és Gaál János több mint tíz éve dolgoznak a birtokvédelem területén. E rengeteg tapasztalat összefoglalásaként született meg a Birtokvédelmi kézikönyv, amely 360 fokban járja körül a témakörben felmerülő kérdéseket. A könyvet ügyvédek és laikusok egyaránt forgathatják, ha támpontot keresnek a jegyzői birtokvédelemmel kapcsolatban.

HÁZIGAZDA

Méhes Dávid

2003-ban végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi karán, majd ügyvédjelöltkedést követően 2008 óta ügyvéd. Klasszikus ügyvédi tevékenységet végez. Többekkel együtt létrehozta az e-ÜMK ügyvédi helyettesítési, valamint a Praxys ügyviteli rendszert. 2014-2018 között a Budapesti Ügyvédi Kamara Ellenőrző Bizottságának tagja, 2014-től ügyvédek és ügyvédi irodák kamarai megbízott irodagondnoka.

VENDÉGEK

Kajó Cecília

2013-ban végzett az ELTE Jogi Karán. 1996 óta köztisztviselő. Szakterülete a birtokvédelmi, az állatvédelmi és a szabálysértési jog. A Magyar Birtokvédelmi Szövetség, valamint az Állatorvosok Állatvédelemért Országos Alapítvány tanácsadója. A Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesület titkára.

Gaál János

2002-ben végzett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán. 2007-ben igazgatásszervező diplomát szerzett a Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán. 2010-ben közigazgatási szakvizsgát tett. 2007-től a közigazgatásban dolgozik. 2020-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „Birtokvédelmi kisokos” e-learning képzése kidolgozásának külsős szakértője volt. 2022-től a Magyar Birtokvédelmi Szövetség tanácsadója. 2018-tól Birtokvédelmi tárgyú szakmai konferenciák, továbbképzések rendszeres előadója.