Második, átdolgozott, bővített kiadás
A Ptk. módosításaival, kapcsolódó és átmeneti rendelkezéseivel

Szerzők:
Szerkesztő:

A sorozat főszerkesztője: Petrik Ferenc

A kommentár első kötete ismerteti az új Ptk. célját, az alapelveket és az értelmező rendelkezéseket. Az emberre vonatkozóan a jogképesség és cselekvőképesség után a gondnokság alá helyezés megújult rendje, majd két új jogintézmény – a támogatott döntéshozatal, az előzetes jognyilatkozat – következik. Jelentősen változott a személyiségi jogok szabályozása és szankciórendszere, e téren kiemelendő a sérelemdíj bevezetése. Az öröklési jogból különösen a végintézkedés, a törvényes öröklés, a kötelesrész új szabályait és gyakorlati hatását ismerteti a kötet.

Az új Ptk. kommentárja részletes magyarázatokkal segíti a kódex szabályai közötti eligazodást, az új jogintézmények és rendelkezések megértését. A Kúria bírái, kodifikátorok, jogtudósok mutatják be a változásokat és azok következményeit. Szakszerű, ugyanakkor gyakorlatias elemzésük megkönnyíti az átállást az új kódex alkalmazására.

A kötet második kiadása már tartalmazza az új Ptk. törvények és az Alkotmánybíróság által végrehajtott módosításait. Ismerteti az átmeneti rendelkezéseket (Ptké.), bemutatja más jogszabályok kapcsolódó rendelkezéseit (támogatott döntéshozatal, a gondnokoltak és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartása, a Pp. cselekvőképességhez, illetve a személyiségi joghoz kapcsolódó eljárási szabályai, a hagyatéki eljárás módosulása), valamint kitér a bírói gyakorlat változására (az 1/2014. Polgári jogegységi határozat alapján).

Webes bankkártyás fizetés esetén a hat kötetet díszdobozban 22 500 Ft-ért veheti meg itt.

Személyes átvétel esetén a Kiadó könyvesboltjában (Dialóg Eötvös & HVG-ORAC Könyvesbolt | 1053 Budapest, Károlyi u. 17. | Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00 óráig) veheti át az Ön által megrendelt kiadványokat.

Termék opciók
Mennyiség

Korábbi ár: 3 200 HUF

Ár: 2 880 HUF

Kedvezmény: 320 HUF! (10.00%)

Loading Kosár frissítése...